Kurumsal Elektronik Posta servisi kullanım koşulları ve Tek Kullanıcı adı-Tek Şifre Uygulaması Duyurusu

Kurumsal Elektronik Posta servisi kullanım koşulları yenilenerek 28.04.2016 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuştur. Mevcut şifrelerle kullanılabilen uygulamalar Tablo 1’ de verilmiştir.

Eduroam Şifresiyle Kullanılabilen Uygulamalar

E-Posta Şifresiyle Kullanılabilen Uygulama

Eduroam ve Proxy

E-posta Servisi (@mu.edu.tr)

Muybis (Yayın Bilgi Sistemi)

Muwis (Üniversite Web Sayfası)

Muwis (Birim Web Sayfaları)

Akademik (Kişisel Web Sayfaları)

Sempozyum (Sempozyum Sayfaları)

Soruşturma Sistemi

Ziyaretçi Takip Sistemi

BAP Otomasyonu

Ders Yönetim Sistemi

Moodle

Tablo-1 Ayrı şifrelerle Kullanılabilen Uygulamalar

Kullanım koşullarıyla birlikte, farklı uygulamalardaki şifre karmaşasını engellemek adına birçok uygulamada kullanılan Eduroam Şifresi ve E-posta şifresi birleştirilerek tek şifre halinde kullanılması planlanmıştır. Bu kapsamda, sahip olduğunuz E-Posta ve Eduroam şifreleri geçerliliğini sürdürürken, İlk şifre değişimini yaptığınız andan itibaren bu iki farklı uygulamanın şifreleri birleşerek tek şifre üzerinden kullanılabilecektir. Tablo 2’ de tek şifreyle kullanılabilecek uygulamalar verilmiştir.

Tek Şifreyle Kullanılabilecek Uygulamalar

E-posta Servisi (@mu.edu.tr)

Eduroam ve Proxy

Muybis (Yayın Bilgi Sistemi)

Muwis (Üniversite Web Sayfası)

Muwis (Birim Web Sayfaları)

Akademik (Kişisel Web Sayfaları)

Sempozyum (Sempozyum Sayfaları)

Soruşturma Sistemi

Ziyaretçi Takip Sistemi

BAP Otomasyonu

Ders Yönetim Sistemi

Moodle

Tablo-2 Tek Şifreyle Kullanılabilen Uygulamalar

Şifre değişimiyle ilgili işlemleriniz eskiden olduğu gibi https://sifre.mu.edu.tr adresinden SMS desteği (Yıllık 10 SMS) ile yapılabilecektir. İnternet üzerinden şifre değişimi yapılamaması/yapılmaması durumunda, şifre Bilgi İşlem Daire Başkanlığında şifre talep eden kişi tarafından elden teslim alınmalıdır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından, telefon ile şifre değişim ve yenileme işlemi yapılmamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi : 29.04.2016 09:39:18 Okunma Sayısı : 1692

Son Duyurular