Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı

Ekim Ayı Dünya Sağlık Örgütü Tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlenmiştir. Toplumumuzun meme kanseri konusunda duyarlılığının artmasına rağmen meme kanseri hala yaşamı tehdit etmeye devam etmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bu farkındalığın yeterli düzeye ulaşması durumunda meme kanseri kaynaklı ölümlerin en aza inebileceğinin bilincindeyiz. Bu çerçevede web sitemizi pembe renge boyayarak bu farkındalıkta biz de varız diyoruz.


Gelin, bu seneki Ekim ayı için kendimize çevremizden, akrabalarımızdan, komşularımızdan bir kadın seçelim ve onu meme kanseri hakkında bilgilendirelim. Hangi taramaları, kaç yaşlarında yaptırması gerektiğinden bahsedelim. Unutmayalım ki kanser önlenebilir bir hastalıktır ve bizler çevremizden sadece bir kadın için dahi olsa yaktığımız bu mumla kansere dur diyebiliriz!


Hatırlayalım: Kendi kendine meme muayenesi 20 yaşından sonra her ay, mamografi 40 yaşından sonra her sene tekrarlandığı durumda meme kanseri vakalarının %80’i erken dönemde saptanabilir. 

Son Güncelleme Tarihi : 23.10.2019 15:21:15 Okunma Sayısı : 3236

Son Duyurular