Üniversitemiz uluslararası bir standart olan 'ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası' aldı

Günümüzde bilginin dijital ortamlara taşınması bilgiye erişimin kolaylaşması, altyapıların dijital hale gelmesi ve bilgi yönetim sistemlerinin yaygın olarak kullanılması ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirmektedir.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içermekte, bilginin korunması, saklanması, kontrollü paylaşımı ve erişimini güvenle sağlanmaktadır. 

Üniversitemiz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ‘ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ aldı. Yıl boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda alınan sertifika ile üniversitemizin bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği belgelendirilmiş oldu. 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak; sahip olduğumuz tüm bilgi varlıklarını korumayı, bilgi güvenliği şartlarını uluslararası standartlar, yasa ve mevzuatlar çerçevesinde sağlamayı, mevcut ve oluşabilecek riskleri yöneterek bilgi güvenliğini sürekli olarak iyileştirmeyi, geliştirmeyi ve gözden geçirmeyi hedefliyoruz.
 

Son Güncelleme Tarihi : 12.01.2023 09:18 Okunma Sayısı : 1104

Son Duyurular